Skip to content

Om Qilox 

Jag heter Ulrika Gill, bor med min sambo i Älvkarleby, strax söder om Gävle. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och hundar och hästar har varit en stor del av mitt liv sedan barnsben.

Numer är det endast hundar, och då främst pudlar, som förgyller min vardag. Det jag helst ägnar mig åt tillsammans med mina hundar är agility, något som både jag och hundarna älskar. Jag åker även på en del utställningar, men det är på agilityplanen jag trivs bäst. Jag är agilityinstruktör, tävlingsledare i agility och testledare (BPH). Gillar föreningsarbete och är ordförande i vår lilla lokala kennelklubb, Älvkarleby hundsport LKK och även aktiv i Svenska Pudelklubben.
Jag har även kursverksamhet i agility och hoopers i egen regi.

Esther 1

Att föda upp hundar var en dröm jag länge bar med mig och i augusti – 09 föddes min första kull. Då jag tränar och tävlar en hel del med mina hundar, så har jag inte valpar så ofta. Inte ens varje år.
Jag avlar enbart på tikar som är exteriört bedömda, har arbetsmeriter samt uppfyller de krav jag har på hälsa och mentalitet. Förutom gällande hälsoprogram, väljer jag att även höftledsröntga mina tikar. I valet av avelshanar väger hälsa och mentalitet tungt. Jag blir extra glad om jag hittar en hane som, förutom att den är exteriört bra, även har arbetsmeriter.

Anna Wik kom med i kenneln i december 2022. Här kommer en presentation av henne: 

Jag heter Anna Wik är 48 år och bor i Njurunda med min sambo Roger, min dotter Tilde 10 år och mellanpudeln Rakel. Mina äldre barn Olof och Martin kommer och bor hos oss när dom har tid och Rogers barn Alice och Melker bor hos oss på deltid.

Jag har haft pudel sen 1999 och brinner för rasen som jag anser väldigt mångsidig och rolig att träna och tävla med och den ultimata familjehunden.
Det började med storpudlar och jag har hunnit med 4 st från Chrikjell’s kennel som jag tränade och tävlade agility och lydnad med. Sen ville jag ha en hund som kunde konkurrera mer i agility och precis då hade Ulrika fått en kull med mellanpudlar och hon övertalade mig att mellanpudel var den bästa storleken på pudel för agility!

Så kom Qilox Manya in i vårt liv 2009 och jag hade henne på foder åt Ulrika och så småningom fick även Manyas dotter Qilox Eila flytta hem till oss 2012. Med både Manya och Eila tävlade jag agility på hög nivå och åkte land och rike runt på tävling, ofta tillsammans med Ulrika. Både Manya och Eila tävlade även lydnad, lite bruks, viltspår och rallylydnad.

Eila blev den tik jag tog mina första egna kullar på under kennelnamnet ”Stone Island’s” och i hennes första kull 2016 behöll jag Stone Island’s Stormy Miracle, Rakel, som vi har äran att få ha i vårt liv nu. Rakel är en mycket träningsglad pudel och med henne har jag kört mest rallylydnad och hon blev rallylydnadschampion i augusti 2022.

Det blir mycket hund för mig då jag arbetar som Biomedicinsk Analytiker och Djursjukskötare på Djursjukhuset Sundsvall där även Rakel får hänga med på jobbet.

Jag är också SBK-instruktör och agilityinstruktör och det har blivit många kurser och ideellt arbete på hundklubbar genom åren.

Då Ulrika och jag känt varandra länge och gjort det mesta av vårat ”pudleri” tillsammans och även äger flera pudlar tillsammans så har vi nu bestämt oss för att jag går med i hennes kennel Qilox så vi lättare kan fortsätta vårt samarbete!

318862220_1750251615389845_8751387108211500237_n
Om Qilox

Pudeln för oss

Pigg, glad och alltid redo!
Lättlärd och tycker att det är roligt att arbeta.
Kan koppla av och bara vara, när det krävs. 
Mellanpudeln är perfekt i storlek.
skutt Leon
Om Qilox
Dinah soffa
fiona sommar

Du hittar även Qilox på 

Facebook

Instagram

Qilox esther

Har du frågor eller funderingar? 

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor och funderingar kring min uppfödning eller mina hundar
/Ulrika